Seara de bal

De cum pasesti pe “malul” drept al bulevardului ti se infatiseaza o cladire monumentala. E vorba de Cercul Militar National.

Pe acest teren mlastinos pe la 1912 inginerii Anghel Saligny si Elie Radu propuneau o fundatie din piloni de stejar pentru una dintre cele mai frumoase cladiri ale Bucurestiului. Cladirea ofiterilor a fost construita pe locul fostei manastiri Sarindar. Daca ai curiozitatea poti citi numele inscriptionat pe fantana din fata cladirii.

Serile de bal ale ofiterilor se mai desfasoara si acum. Doar e cladirea lor, nu-i asa? A fost construita in proportie de 80% cu fonduri adunate din donatii, subscriptii si alte cele.

Iar cum orice seara romantica se lasa cu o noapte de “razboi”, poti face un popas. Peste drum. La Hotel Bulevard, primul hotel in adevaratul sens al cuvantului din Bucuresti.

Data “aviatoare” .

Categorie: Cladiri

Urcat de: brebe85

Cuvinte cheie:

La mall-ul laudat sa te duci cu punga…

… pe cap

Cand ploua in Pipera e de naspa. Insa e o oportunitate sa iti mai etalezi fitele in mall. Pana aici e simplu. Dar ce te faci cand si in mall ploua?

Bine, vei zice: dar ce cauti tu bre in mall? Sa zicem ca eram intamplator. “S-a spart o conducta! Nu aveti voie pe aici!”, se auzeau vocile paznicilor. In partea cealalta fetele de la spalatoria ecologica (amuzant, nu?) dadeau cu maturile apa afara din magazin.

Fetele, saracele, desi erau in sandale si pe alocuri cu tocuri, mergeau pe varfuri in apa adanca de 3-4 centimetri. Cu Garnier, culoarea parului rezista…

Prapad, ce sa mai!

Welcome in Bucharest.

Categorie: D'ale carnavalului

Urcat de: brebe85

Cuvinte cheie:

La bulivard, birjar!

Cum toate lucrurile rasarite in orasul acesta trebuie sa aiba o chichita de interes, bineinteles ca nici unul dintre cele mai importante bulevarde bucurestene nu a scapat de acest lucru.

Construit intre anii 1878 - 1884, bulevardul Regina Elisabeta trebuia sa faca legatura intre Palatul Regal si resedinta de vara a regelui. Daca va veti uita pe o harta, veti observa (cu exceptia podului Operei, remodelat prin anii ‘80) ca bulevardul se continua pana la Palatul Cotroceni.

Strategic, nu? :-)
Data viitoare vom discuta despre cladirile aflate pe acest prim bulevard al estului.

Categorie: Strazi

Urcat de: brebe85

Cuvinte cheie: